Izleti

IZLETI PO ŽELJI ( minimalno 6 osoba):

 

KRK TOUR

Upoznajte povijest i ljepotu največeg jadranskog otoka, koji je spomenik životu i kulturi više od dva tisućljeća; “zlatni otok” – Krk. Iz hotela krećemo prema gradu Krku. Šetajući ulicama kroz stari grad, vidjet ćemo ilirske i rimske bedeme, frankopanski kaštel te krčku katedralu. Nastavak puta za Punat odakle brodićem idemo na otočić Košljun gdje ćemo posjetiti franjevački samostan te razgledati zbirke: etnografsku, arheološku, sakralnu i prirodoslovnu. Nakon toga odlazimo u Vrbnik, iz čijih polja potječe nadaleko poznato vino Vrbnička žlahtina. Nakon razgleda, u jedinstvenom ambijentu autohtone stare konobe, kušati ćemo domaći pršut, sir te degustirati domaća vina! Na kraju postoji mogućnost odlaska u Bašku te u crkvicu Sv. Lucije u Jurandvor na mjesto odakle je potekla pismenost u Hrvata – Bašćanska ploča.

View the embedded image gallery online at:
https://depope.hr/index.php/hr/izleti#sigProIdd6b759ff03

 

RIJEKA - OPATIJA

Grad Rijeka je treći najveći grad u Hrvatskoj i najveća hrvatska luka. Razgledavanje grada obuhvaća i posjet poznatom trsatskom svetištu i obilazak Trsatske gradine te poznati botanički vrt koji je česta meta turističkih posjeta.  

Opatija je poznata kao hrvatska Nica, jedno je od najljepših i najpoznatijih turističkih odredišta u Hrvatskoj.

View the embedded image gallery online at:
https://depope.hr/index.php/hr/izleti#sigProId5996b73c04

 

PLITVIČKA JEZERA

Vodimo vas u jedan od najljepših europskih nacionalnih parkova koji je zbog svoje jedinstvenosti 1979. god. uvršten u UNESCO-vu listu svjetske pirodne baštine. Između dva planinska masiva, okružena stoljetnim zelenim šumama, stvorila je priroda 16 čudesnih jezera i jezeraca povezanih međusobno bučnim slapovima i pjenušavim kaskadama. Šetajući drvenim stazama, vozeći se malim vlakom i brodičem, osluškujući zvuke prirode, uživajući u bojama kristalno modrih jezera, u bjelini slapova i kaskada, zelenila raznolikog biljnog svijeta, svježem i čistom zraku, otkrit ćete jedinstvenu oazu prirodne ljepote – Plitvička jezera!

Razgledavanje nacionalnog parka uključuje i vožnju brodicom te panoramskim vlakićem

View the embedded image gallery online at:
https://depope.hr/index.php/hr/izleti#sigProId7845bd6222
 

 

VENEZIA

Ne propustite izlet u jedan od najljepših gradova svijeta, grada na 118 otoka! Ovaj živi muzej očarati će vas neizbrisanim tragovima svoje prošlosti, svojim kanalima i mostovima (Most Rialto, Most Uzdaha), Trgom sv. Marca i prekrasnom bazilikom iz 8. St. Šetajući mnogim uličicama  koje su nekada davno bile okupljališta umjetnika, gdje svaka  zgrada i palača ima svoju skrivenu priču vidjet ćete umijeće venecijanskih majstora arhitekture.

View the embedded image gallery online at:
https://depope.hr/index.php/hr/izleti#sigProId27dda9a3df

  

 

ISTRA TOUR

Vodimo vas na put u prošlost, ususret mnogim kulturama, narodima i civilizacijama koje su u davnoj prošlosti, po svojoj mjeri stvarali ovu srcoliku crvenu zemlju – Istru! Ona danas s ponosom čuva svoje bogato nasljeđe, spomenike neprocjenjive vrijednosti, od Rimljana, Bizanta, Venecije, Napoleona, Austro-ugarske itd. Gradovi i gradići prepuni su raskošnih romaničkih građevina, gotičkih i baroknih palača i vila, srednjovjekovnih kula i bedema, crkvi i crkvica te trgova, a naša preporuka je posjet Rovinju, Poreču ili Puli. Vozeći se prema unutrašnjosti   upoznat ćete «zelenu Istru», njene šume, doline i brežuljke sa gradinama i zvonicima, brežuljke sa čijih padina i vinograda potječe «piće bogova» - nadaleko poznato istarsko vino, a domaća kuhinja koja se nudi na mnogobrojnim seoskim domaćinstvima prava je poslastica za istinske ljubitelje dobrog jela i pića!

View the embedded image gallery online at:
https://depope.hr/index.php/hr/izleti#sigProId616607cc08

 

ZAGREB

Zagreb je glavni grad Hrvatske te njezino političko i kulturno središte. Razgledavanje grada započinje njegovim najstarijim dijelom Starim gradom ili Gornjim gradom gdje se nalaze Hrvatska vlada i Sabor (Banski dvori i zgrada Sabora). Tu se nalaze i crkva Sv. Marka, prekrasna barokna crkva Sv. Katarine i niz muzeja i galerija.

Razgledavanje se nastavlja na Kaptolu gdje se nalazi crkveno središte Zagreba i Hrvatske, poznata Zagrebačka katedrala. Donji grad plijeni ljepotom svojih parkova, a svojim gostima ukazujemo posebno na Hrvatsko narodno kazalište, Sveučilište i mnoge druge kulturne institucije.

Zagreb nudi mnogo toga, a udaljen je svega 2 sata vožnje od Krka.

View the embedded image gallery online at:
https://depope.hr/index.php/hr/izleti#sigProIdb9965a7dc9

GORSKI KOTAR

Zaželite li se osvježenja u vrućim ljetnim danima, na svega 30tak minuta vožnje od Krka nalazi se Gorski kotar.

Zbog svoje ljepote nazvan je i hrvatskom Švicarskom, a tamo Vas očekuju prekrasne šume, planinska jezera, špilje i mnoštvo malih obiteljskih restorana s domaćom hranom.

View the embedded image gallery online at:
https://depope.hr/index.php/hr/izleti#sigProId5646229655

CRES - LOŠINJ

Udaljen od otoka Krka 20-tak minuta trajektom nalazi se otok Cres. Drugi po veličini hrvatski otok jedinstven je po ljepoti svojih gradića, smještenih tik uz more koje svakako ne smijete propustiti.

Otok Cres je pomičnim mostom spojen s otokom Lošinjem koji je zbog svoje bujne vegetacije i klime već stotinjak godina lječilišni centar.

View the embedded image gallery online at:
https://depope.hr/index.php/hr/izleti#sigProIdfbc014d346

.

 PIKNIK

Izlet uključuje panoramsku vožnju brodom "Tajana". Polazak je iz Krka u 09:30 prema otoku Rab-u. Prilikom dolaska na brod dobivate pice dobrodoslice. Dolazak u grad Rab je oko 11:30, iskrcavanje sa broda, organizirano razgledavanje grada cca 45 min i nakon razgledavanja slobodno vrijeme do 14:00 u gradu. Polazak iz Raba je u 14:00 prema Lunu ( Otok Pag ) kada je i rucak na brodu, u vožnji. Rucak je riba ili meso sa prilogom i jednim picem gratis (vino ili voda ili sok). Gosti sjede na svojim mjestima i sve im serviramo na stol. Dolazak na Lun ( Otok Pag ) je oko 14:30 i razgledavanje 2000 godina starih maslina cca 30 min i nakon toga kratko vrijeme za kupanje sa broda ili na plazi blizu broda. Polazak u 16:00 sa Luna prema otoku Galunu gdje bacamo kruh od rucka galebovima i panorama sa broda na St.Basku. Dolazak u Krk oko 19:00.

View the embedded image gallery online at:
https://depope.hr/index.php/hr/izleti#sigProId9364e09a28

 

 AQUAVISION

 Panoramska vožnja katamaranom sa staklenim dnom uz razgledavanje podmorskih ljepota flore i faune u trajanju od 2 sata.

View the embedded image gallery online at:
https://depope.hr/index.php/hr/izleti#sigProIdfdf5f0d587

 

PANORAMSKA VOŽNJA BRODOM

daje vam mogućnost razgledavanja i uživanja u ljepotama naše obale, i mora. Atraktivan izlet na kojem u jednom danu posjetite nekoliko Kvarnerskih otoka, u kojem plovimo uz obalu otoka Krka, upoznajemo morske vizure Punta i grada Krka, a zatim uživamo u pogledu na atraktivne litice otoka Plavnika i obalu otoka Cresa. Nakon toga doploviti ćemo do nekadašnjeg hrvatskog Alcatraza – Golog otoka. Doplovite i vi našim brodom do Golog otoka i postanite «zatvorenik» na jedan dan.

Posjetiti ćemo i otok Rab i okrijepiti se uz domaći ručak. Upoznat ćemo zatim otočić Kornat – otok na kojem živi najveća kolonija galebova na sjevernom Jadranu.

View the embedded image gallery online at:
https://depope.hr/index.php/hr/izleti#sigProIda92aee8b62

 

 Osim gornjih izleta organiziramo i druge atraktivne izlete kao na primjer: Trst, Bled, Postojna i Lipica i dr.

 

 

 

Vrijeme

Cloudy

0°C

Krk

Cloudy

Humidity: 45%

Wind: 14.48 km/h

  • 03 Jan 2019

    Partly Cloudy 4°C -1°C

  • 04 Jan 2019

    Partly Cloudy 3°C -1°C